lördag 6 juni 2009

Förlossningsberättelse

Jaha så här var det då:
tisdagnatt kom det ju lite vatten och jag hade lite mensvärk som kom och gick hela dagen men på kvällen tog den slut och jag blev jättesur och kände mig lurad. Onsdag låg jag i soffan och åt åt åt haha allt onödigt jag kunde komma på i tröstsyfte. Vid tre när luke slutade jobba var jag uttråkad på det och vi åkte till bräckboden i kungälv och handlade fika till kommande veckor. Och då började värkarna igen.
20.15 hade jag tre minuter imellan och luke var lite nervös så då ringde jag östra som inte hade plats än men om ett par timmar.
Hade lite kontakt med Stina som skulle till BB vid halv tio så jag tänkte att om jag väntar kanske jag kan få hennes rum haha det hade varit coolt. Men 21.15 ringde jag igen och blev hänvisad till Mölndal då var det 2 minuter mellan värkarna.
Kom fram dit 21:45 och var öppen 3 cm, badade och lyssnade på musik fram till 00:00 tiden ca då jag började med lustgas, vid två var jag öppen 6 cm och kände att jag ville ha ngt mer smärtstillande, BM tyckte det var för sent för TENS och akapunktur så vi bestämde oss för EDA. vid 03 tiden kom Marios från himlen (IVA) sänt gudanarkosdoktor och gav mig den och det var det bästa som hänt. Luke sov brevid mig och jag låg och andades lustgas och var hög och ringde en kompis och flumpratade och sjöng med i musiken haha Jättenice.
Misstaget jag gjorde var att jag trodde att EDAn skulle ta bort även krystvärkarna och att jag skulle må lika bra fram tills hon var ute men vid 06 så började trycket nedåt göra ont och bajsauttarmen känslan tog över. Då var jag öppen 10 cm och skulle börja krysta. 3 timmar senare med utrop som "Kniv, skär ut den" "adoption nästa gång" ojajojaojaoj så kom hon och jag låg i gynstolsställning som jag INTE skulle göra enligt mitt förlossningsbrev men den ställningen va goast att ligga i i slutändan. Jag fick sy 5-6 stygn i perineum men det kändes inget för jag fick bra bedövning. Blev även tappad 1 ggr för att jag inte vågade gå på toa under krysttiden av rädsla att få en krystvärk på toa och inte ha lustgasen tillgänglig.
Luke va en grym coach och har varit helt utpumpad efter förlossningen och Svea blir jag grinfärdig bara jag ser. Vill flytta ut till en stuga i skogen och försvara henne mot allt hemskt i världen känns det som.
Låååååång berättelse detta.. hoppas att amningen ska kännas bra snart (hon vill äta nästan hela tiden, om nätterna ligger hon 5-6 timmar i sträck.. bröstvårtorna är som krigszoner) och man kan ta en fika snart.
Lycka till alla blivande mammor, det är en grym upplevelse att föda, man känner sig som Xzena wariorprincess efteråt cooolt!

1 kommentar:

Maria Livsnjutaren sa...

Ha ha vilken rolig förlossningsberättelse...om än lite skrämmande.... 3 h krystvärkar lät lääääänge... och krigszon på bröstvårtorna ser jag INTE fram emot.. he he. Söt e hon iaf er Svea, coolt namn! Lycka till med skogsflytten!!