söndag 23 oktober 2011

Vilken jääävla skitdag!

Dagen började med att det var lite surt mellan mig och lucas.. behöver inte gå in mer på varför. Sen blev jag sen till jobbet och när jag väl skulle köra iväg så upptäckte jag flera stora fula repor på bilens front,...fattar inte när det hänt?
Väl på jobbet jag det kaos, hur många jättedåliga patienter som helst. Känns som om jag stått och sugit slem och lungödemsvätska ur struparna på var och varannan idag, äckligt men dock lite tacksamt eftersom man får resultat på syresättningen på en gång.
Hann slänga i mig min mat vid sjutiden på kvällen då jag var helt mööör i kroppen. Har dessutom haft svinont i ljumsken (vilket jag får till och från sedan förlossningen för 2.5 år sedan, är det normalt) så jag har småhaltat hela dagen.

På kvällen fick jag in ett intoxlarm på en pat. som tagit ngn sorts sömntabletter i okänd mängd.. han/hon (pat. som såg ut som en man men vi upptäckte bröst på honom och det visade sig att han var både och, hade både ett tjej och killnamn i journalsystemet) kunde inte redogöra för ngt utan babblade bara massa flum. Han kunde heller inte uppge ngt telenummer till sin påstådda fru. Men efter en stund ringde han sin fru och jag bad att få prata med henne för att se om hon visste ngt. Medan jag pratar med henne börjar pat. att gå därifrån varpå jag följer efter med telefonen i ena handen och andra handen i ett grepp runt patientens arm... Förövrigt går det inte ens att få ut ngt vettigt ur frun (som säger att dom inte är gifta) för när hon hör att pat. är på väg därifrån så blir hon stortokig på mig och tycker att jag vägrar honom vård??!!! hon vill ha mitt namn så att hon ska kunna ringa och klaga på mig till min chef och skriker och gormar att jag minsann måste tvinga honom att stanna kvar (vilket jag inte ens har befogenhet att göra med min sjuksköterskelegitimation) och att hon inte kan prata eller ge mig ngn info för att hon har 2 barn att ta hand om... det slutar med att hon slänger luren i örat på mig och då är jag och pat. utomhus utanför akuten. Pat. vägrar gå in och jag drar nålen på honom och han går.

Jag grät en skvätt för allt kändes så jävla otacksamt. Jag blir så himla ledsen av hur folk är, jag har slitit som ett djur hela dagen för att patienter inte ska må dåligt eller tom. kola vippen och så får man en jävla utskällning. Jag får bara lust att vråla FITTTTAAAAAAA tillbaka, men det får jag ju såklart inte utan det är bara att bita ihop och vara trevlig och lugn.. FITTTTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

3 kommentarer:

Annelicious sa...

Fy fan vilken fittdag, men jag kan inte sluta skratta!! Vilken historia haha! Forlat, men du gjorde min dag babe!

Anonym sa...

*kramar om*

Betraktelser från Majviken sa...

Fy helvete vad jävligt! Usch! Jag känner igen hur det är med ett otacksamt jobb. DET SUGER! Hoppas du mår bättre nu! KRAM!