fredag 10 december 2010

Makalösa reccept

Idag var det julbazaar på dagis + luciatåg. Dåliga föräldrar som vi är hade vi inte tagit med oss kamera... till skillnad från de rutinerade föräldrarna som hade med sig värsta systemkamerorna. Pga. av denna bazaar så har jag bakat småkakor hela veckan: hallongrottor, drömmar, makalösa och chokladdoppade kokostoppar. Just Makalösa köpte Petra med familj som var där och hälsade på dom krävde receptet så det kommer nedan. Helena och Tora kom också dit och handlade lite smask. Vi köpte dumlekakor, en chillichokladkaka och en massa godis. Dessutom så vann vi en massa på lottot. 4 l Pucko, 4 l juice , 4 l saftsoppa och en klänning med slips till Svea. Klänningen hade en av de kreativa mammorna sytt, hon har tydligen ett eget barnklädesföretag. Sen har vi en barnboksförfattare/illustratör på dagis också, sjukt kreativa mammor, roligt.

Ikväll är jag själv hemma, eller ja Svea ligger och sover uppå också och Hampus ligger här bredvid men Luke är på Kompaniet revival?? Ska bli spännande att höra sen om det var lika tragiskt där som det var på den "gamla goda tiden" hehe..
Jag sitter och glor på Idol, hejar på Jay och skriver blogg samtidigt.

Här kommer Makalösa receptet:
175 grader mitten av ugnen

2 dl russin
200 gram smör
1,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Elvispa ihop rumsvarmt smör och socker , hacka russinen lite. Blanda ihop övriga ingredienser och blanda med smörsockerblandningen. Rulla längder och dela i bitar som du rullar till små bollar och plattar ut på bakplåtspapper. Detta recept blir ca 60 stycken. De ska gräddas i ugnen ca 5-8 minuter. Skitenkla att göra.

1 kommentar:

Bestla sa...

Ju enklare desto bättre, för de var sjukt beroendeframkallande. Lätt den godaste småkaka jag ätit. Tack för receptet och den blivande 15 kilos extra kaggen. Puss!