tisdag 16 februari 2010

Resumé

Jaha har fått klagomål om att det uppdaterats dåligt här senaste dagarna. Så vi tar det dag för dag då..
Lördag: Åkte vi till "vårt hus" och för vi hade ju blivit inbjudna till middag. Det var jättegott och jättetrevligt. Det bjöds på Libabröd med spenat/nöt biffar, spenatsoppa, saffransris och en gryta med kött, linser och potatis. Alla grönsaker kom från trädgårdens grönsaksland.

Vi pratade om trädgårdslandet en del och de nuvarande ägarna berättade att de i fjol skördade 200 liter jordgubbar från landet och att de fortfarande har potatis kvar sen i fjol :-) det lät nästan som om de i stort sett är ganska självförsörjande om somrarna :-) Hoppas det går lika bra för oss att upprätthålla landet..
Önskar att man kände en målare bara eftersom det är så mkt att göra med målning och tapetsering..
Svea fick smaka på spenatsoppan och hon älskade den (kom senare på att barn varken ska äta spenat eller salt innan 1 år men ingen skada verkar ha skett iallafall)

På kvällen var jag bjuden på tjejfest hos Mari, det var jättekul men jag var aningen seg på söndagen..

Söndag: Var ju som sagt lite seg men det var ju ändock alla hjärtans dag och Sveas 9 månadersdag så först försökte vi förgylla dagen för Svea med lite premiärtur i pulkan tillsammans med Makalas. Isoble tjöt av glädje och Svea visade ett förvånansvärt svalt intresse för pulkåkning, hon kanske helt enkelt gillar lite mer stillsamma aktiviteter och blir en riktigt akademiker med glasögon på nästippen :-)Makalas försökte få med oss på Tildas på allahjärtansdag middag men jag (och anna) övertalade männen att vi skulle göra mat hemma istället för att jag var så sjuuuukt bakis. Så det blev friterad camenbert, potatisklyftor, fläskfilé, hemmagjord bea(svingod) och kladdkaka i vårt kök istället.

Måndag: Inget hände ...överhuvudtaget..
Tisdag: Tvingade hit Stina från Familjelivsgruppen på fika för jag orkade inte åka till henne i snön. Vi festade på kladdkaka och glass och pratade en massa skit :-)

Inga kommentarer: