onsdag 16 juni 2010

Förskola?

Urch egentligen hatar jag ordet förskola, det låter som om det sååå himlans snart är dags för skola när man säger förskola. Jag tänker säga dagis istället nu ok?
Hur som helst. Dagiset vi helst vill ha (eller jag för det är jag som är insatt) heter Änglagård och är ett kooperativ ganska nära oss. Men dom brukar inte ha plats i februari när vi vill ha plats. Jag ringde dem för att ställa oss i kö i måndags och det funkar tydligen inte så att dom har en kö, utan man får komma dit på intervju. Så på måndag ska vi på intervju. Våran ena grannar har sina barn där och jag hade en låååång pratstund med dom angående dagiset. Då är det tydligen så att nästa höst så kommer det vara många i sveas ålder på dagiset vilket medför att svea kanske inte har så stor chans att komma in eftersom de vill ha en grupp med olika åldrar i. Men de har 1!!! plats nu i augusti och vi är tydligen 3 familjer som ska på intervjun... Då är frågan om man ska satsa på den platsen och låta svea börja dagis 7 månader innan vi tänkt oss bara för att få in henne där.. ? Det skulle betyda att jag börjar jobba snart och inte efter jul som vi tänkt. det skulle även betyda att lucas pappaledighet inte blir på heltid i 2 månader utan kanske 3 dagar i veckan i 2 månader.
Jag tror att svea skulle må bra av att börja dagis och i höst har de allra flesta av sveas kompisar och "mina" mammor börjat dagis/jobba så vi skulle få det ganska trist. Och svea älskar ju att socialisera sig med andra än mig. Hmm.. svårt det där. Men om hon börjar så skulle det inte vara mkt första halvåret utan kanske 2 dagar i veckan. Men är hon för liten? hon blir 1 år och 3 månader då... hmm åhh det är så svårt. vi kanske inte ens får platsen heller såklart men man måste ju förbereda sig lite.
Alternativet är att hon är hemma med mig och sen lucas tills februari och sen börjar på ? ngt annat dagis/dagmamma och hoppas på änglagård tills hösten, alltså ett byte...
Fan vad stor hon blivit ...

4 kommentarer:

Vattenbubblan sa...

GG ska börja när han är ca 1 år och 4 månader och jag tror att det kommer att bli super. Kan de gå så är det nog inga problem att börja tidigt. Sen är väl alla barn olika, men Svea verkar ju digga andra människor små som stora så hon skulle säkert trivas att få aktiveras lite utan dig. Om ni skulle få platsen får man inte stå och bet. men ändå hålla henne hemma någon månad till eller så? I så fall är ju det ett alternativ, låta henne vara hemma någon månad till om det känns bättre?! Vi har hittat förskolan som vi vill ha men att få plats i Jan är ju nästan omöjligt. Så ev får han börja på en annan förskola och sen flytta efter sommaren...... Mäkta nervöst att lämna bort dem hela dagarna, men också coolt! Lycka till!

Annelicious sa...

Åldersmässigt är hon inte alls liten vid den åldern, börjar inte många barn redan tidigare?!

Nu vet jag ju mer om att göra barn än ta hand om barn, så lyssna inte på mig! Men är det verkligen THE Dagis så ta platsen om ni får den!

Ångrar ni er så har ni ju föräldradagar att ta ut, eller ha henne på dagis kortare dagar/färre dagar i veckan.

Tänk på allt positivt! Som du sa gillar hon ju att vara social, hennes utvecklign, det blir ett dagis du gillar, med folk du gillar osv osv...

Och förresten, yaaaaaay för ordet dagis, ALLA säger ju förskola nuförtiden!

Och förresten igen, allt är relativt. På mitt jobb tar de emot barn från 3 månaders ålder, när den betalda föräldraledigheten går ut för fastanställda...

Och sista förresten, tänk på att det blir en intervju för er också! Som på en jobbintervju ställ frågor och granska dem, lika gärna som ni vill ha platsen ska de vara jävligt glada för att få ha henne på just deras dagis!

Nu är jag klar! Kramar!

hochlash sa...

Isobel var 15 månader när hon började. :)

ausi sa...

ärch egentligen är det ju jag som har seperationsångest såklart .. :-)